Om Langa fram

Langa fram är en plats för idéer.

Langa fram växte fram som en del av Demo-projektet (demoprojektet.se). Vi kände att det behövdes en plats för unga att sätta ord på, konkretisera, testa och dela med sig av sina projektidéer. En plats där idéerna får tala för sig själva. Där du snabbt och enkelt kan pröva din idé. Kanske får den spridning. Kanske tänker fler som du. Kanske får du tips, råd och feedback. Kanske hittar du samarbete med andra på Langa fram – andra som kan ge din idé det den behöver för att lyfta.

Har du en projektidé?

Då väljer du Lägg till min idé och loggar in med ditt Facebookkonto. Lugn, du kan vara helt anonym om du vill. Du väljer själv ditt alias och din profilbild. Vi kommer heller inte använda dina uppgifter till något annat än att publicera din idé. När du loggat in kan du välja att redigera din profil (annars hämtas ditt användarnamn och din profilbild från Facebook) och att Lägga till min idé.

Att lägga till en idé går snabbt och enkelt, men tänk på att det kan vara bra att fundera lite på vad du ska skriva så att andra förstår. En tydlig rubrik. En kort beskrivning av idén. Kanske lite om dig eller er som står bakom. Har du redan kommit en bit i planeringen? Du ska också välja en eller fler kategorier som din idé passar bäst under. Kanske känner du att du behöver något som andra på Langa fram kan erbjuda för att din idé ska kunna realiseras. Du kan välja någon av de redan skapade samarbetsformerna, som Volontärer, Pengar eller en Lokal. Eller så kan du skapa egna specifika samarbetsformer som är mer unika för just vad du behöver.

Sådär, ta nu och läs igenom det du skrivit. Känns det bra? Då trycker du på knappen Skicka in min idé. Tada – nu är din idé publicerad. Kanske kommer du nu på något som saknas i din text. Eller att du vill lägga till en bild som gör idén tydligare (eller bara lite roligare att kolla på). Då klickar du på Redigera min idé. Bilden kan du hämta från dina bilder eller ta en direkt med din smartphone/surfplatta.

Hur ska andra nå mig?

För att andra ska kunna kontakta eller samarbeta med dig kring din idé måste dom kunna nå dig. På sidan Redigera min profil (visas bara när du är inloggad – enklast tar du dig dit genom att klicka på din profilbild högst upp till vänster) kan du lägga till länk till din Facebook (redan förvald), Twitter samt Snapchat. Vill du vara helt anonym väljer du ingen av dessa, men glöm inte att då kan heller ingen nå dig.

Ge lite kärlek

Oavsett om du har en idé eller inte kan du på Langa fram klicka på hjärtat under varje idé för att ”Ge lite kärlek”. Ett superenkelt och snabbt sätt att visa att det här är en idé du tror på och vill hissa lite.

Samarbeta

Du sitter där och surfar runt när den plötsligt dyker upp. Den där riktigt feta projektidén! Så vad väntar du på. Signa upp dig för att samarbeta. Tillsammans är vägen. Du sitter säkert på kunskaper, kontakter, tid eller drivet att göra något för att just den här grejen skulle kunna bli verklighet.

Ok, lägg in din idé nu. Eller hitta någons idé som är värd ditt engagemang.

Bakom Langa fram står LSU – Sveriges Ungdomsorganisationer.

LSU är en ideell organisation, partipolitiskt och religiöst obunden, av och för ungdomsorganisationer. LSU arbetar utifrån demokratisk grund för att stärka ungas föreningsliv i Sverige och världen. Vår uppgift är att stärka den demokratiska organiseringen med mångfald och mänskliga rättigheter som utgångspunkt.

Har du frågor eller funderingar? Kontakta demo@lsu.se